Zásadní součást války i problém. Drony na Ukrajině znemožňují větší akce

Drony jsou jednou z nejvýznamnějších součástí vojenské výzbroje na ruské i ukrajinské straně. Americký list The Washington Post ale upozorňuje na to, že podle ukrajinských dronových operátorů bezpilotní letouny situaci na frontě i komplikují.

Na bojištích se má údajně v okruhu deseti kilometrů pohybovat až stovka útočných a průzkumných dronů. Bezpilotní letouny dokáží velmi přesně monitorovat dané území a zpočátku byly perfektní k ochraně vlastních vojáků zejména v prvních liniích.

[chooze:article;value:550982]

"Naším hlavním cílem je pomoct našim klukům a zachránit jejich životy," řekl velitel jednotky UAV ukrajinské armády. Stroje prý dokážou pronásledovat jediného pěšáka, a to i v zákopech.

"Nese dobrou kameru, která je schopná zaznamenat cíl a sledovat ho ve dne i v noci," popsal velitel fungování dronu. Nyní jich je ale podle některých odborníků moc a je náročné zjistit, zda vás chrání váš dron nebo vás naopak pronásleduje dron nepřítele.

[chooze:article;value:550724]

Podle analýzy bezpilotní letouny znemožňují provést jakoukoli větší vojenskou akci. A vojáci se jen opatrně přesouvají z jednoho zákopu do druhého.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.