Zastavíme zbrojení, říká Konečná. Už žádné zdražování, slibuje Turek

Šéfka KSČM Kateřina Konečná je v Evropském parlamentu už deset let. V poslední době je mimo jiné výraznou kritičkou vojenské pomoci Ukrajině. "Věřím, že Evropský parlament v novém složení využije možnosti a vyzve Evropskou komisi, aby využila tisíce diplomatů, které má k dispozici, k tomu, aby dostala obě znesvářené strany – tedy Ukrajinu a Rusko – k jednacímu stolu. Jinak budou dále umírat lidé, bude ničeno území a nic dobrého to nepřinese," řekla v rozhovoru pro televizi Nova Konečná.

Podle jejích slov má Evropská rada řadu nástrojů, jak přimět válčící strany, aby usedly k mírovému stolu. "Budu se snažit bavit o tomto tématu s novými kolegy v Parlamentu. Určitě se tam najde většina lidí, kteří tuto moji myšlenku podpoří. Společně dáme jasně najevo, že dost bylo zbrojení i peněz, které investujeme do zbraní na Ukrajinu," dodala Kateřina Konečná.

Koalice Stačilo!, kterou Konečná jako lídryně vedla, získala v eurovolbách dva mandáty a umístila se na čtvrtém místě.

[chooze:article;value:559481]

Velkým překvapením voleb do Evropského parlamentu byl úspěch lídra koalice Motoristů a Přísahy Filipa Turka. Ten získal druhý nejvyšší počet preferenčních hlasů a jeho koalice skončila třetí.

Turek zopakoval, že by byl rád součástí frakce konzervativců ECR. "Tento týden budeme odesílat přihlášku do frakce," řekl Turek. V europarlamentu chce podle svého vyjádření řešit hlavně problematiku masové migrace a Green Deal. "Máme připravené různé podněty a máme touhu bojovat proti emisním povolenkám, proti zásahům do průmyslu, do výroby, proti zdražování všeho, protože Green Deal je jedno velké zdanění všeho, nemá to nic společného s ochranou přírody," sdělil dále Turek. 

Prosadit by to chtěl ve spolupráci s novými pravicově konzervativními poslanci. Toho, že jeho jméno by pro potencionální partnery v Parlamentu mohlo být určitým problémem kvůli nacistické kauze, která se krátce před volbami objevila, se Filip Turek neobává. "Postavili se za mě členové židovské obce i romských komunit, za což jim děkuji," poznamenal nový europoslanec Turek s tím, že šlo o dehonestační kampaň.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.