Moderní bydlení

Zatímco NATO jedná o pomoci Ukrajině, Rusko v Charkově útočí na záchranáře

Na obytnou budovu plnou civilistů v ukrajinském Charkově zaútočil ve čtvrtek časně ráno ruský bezpilotní letoun. Na místo okamžitě přijely záchranné týmy, aby pomohly lidem s evakuací a transportem do nemocnice. Ruské drony ale útočily i na ně.

Zásah podle záběrů kolujících na sociálních sítích dostalo i hasičské auto. Útok podle starosty Charkova nepřežili čtyři lidé, včetně tří záchranářů. Dalších 12 lidí utrpělo zranění. 350 tisíc tamních obyvatel je pak kvůli útoku bez elektřiny.

I kvůli Ukrajině ten samý den v Bruselu na společném setkání zasedli i ministři zahraničí členských států NATO. Už ve středu generální tajemník organizace Jens Stoltenberg navrhl vznik fondu pro Ukrajinu ve výši 100 miliard eur.

[chooze:article;value:549461]

"Přidělením malé částky z našich obranných rozpočtů na pomoc Ukrajině jsme Ukrajincům umožnili významně eliminovat ruské bojové schopnosti, aniž by byli ohroženi vojáci NATO nebo vojáci USA," nechal se šéf NATO slyšet.

Kvůli Ukrajině vedli ve středu telefonické rozhovory také ministři obrany Francie a Ruska. Šlo o vůbec první takový telefonát od října roku 2022. Podle Ruska jednali oba politici o míru na Ukrajině. To ale Francie popřela.

Více o výročí NATO se dozvíte v reportáži:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.