Zaútočme na země NATO včetně Česka, vyzval přední ruský propagandista

"Chtějí postavit továrny na území Ukrajiny. Proč bychom na to měli čekat? Pojďme zaútočit na továrny na území evropských států. Pokud si uvědomíme, že je pro nás Rheinmetall (německý strojírenský koncern vyrábějící vojenský materiál a zbraně) hrozbou, pojďme zaútočit na továrny v zemích, kde jsou umístěné," řekl Solovjov ve svém pořadu. Na twitteru na to upozornil kanál TheKremlinYap.

Následně zmínil přímo Česko. "Není žádný rozdíl v tom, jestli jsou továrny na Slovensku, v České republice nebo v Bulharsku," prohlásil. Útoky by podle něj mohly proběhnout konvenčními či dokonce jadernými zbraněmi. Kromě míst, kde se vyrábí munice pro zemi, na kterou Putinovo Rusko loni zaútočilo, by se podle něj mělo útočit i na místa, kde se cvičí ukrajinští vojáci.

[chooze:article;value:513291]

Ruského propagandistu rozzuřil summit NATO. "To, co NATO ohlásilo na tomto summitu, je příprava na válku s Ruskem," uvedl Solovjov. Připomněl také hrozbu Vladimira Putina, že Rusko v případě vměšování dalších zemí tvrdě zasáhne.

Vadí mu také dodávky kazetové munice na Ukrajinu. Tu přitom sami Rusové používají.

Propagandista Solovjov se k válce na Ukrajině vyjadřuje často a opakovaně vyhrožuje západním zemím. Nedávno varoval, že přijdou ukrajinské útoky hlouběji v ruském území, informoval magazín Newsweek.

Někteří summit NATO opustili s hořkou příchutí (7/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.