Závadná nahota, vyhodnotil Facebook poctu obětem z Osvětimi

[chooze:gallery;value:35594]

Vedení muzea v Osvětimi v pátek oznámilo, že podle Facebooku mělo 21 příspěvků připomínající oběti holokaustu usmrcené ve vyhlazovacím táboře porušovat pravidla této platformy.

"Příspěvky, které slouží jako pocta jednotlivým obětem Osvětimi, byly nespravedlivě napadeny systémem moderování obsahu této platformy s uvedením absurdních důvodů, jako jsou 'nahota a sexuální aktivity dospělých', 'šikana a obtěžování', 'projevy nenávisti' a 'podněcování k násilí'," informovalo muzeum na Sociální síti X.

[chooze:article;value:453648]

​Muzeum označilo incident za nepřijatelný. "Uráží památku obětí Osvětimi, kterou se snažíme zachovat. Je zraňující pro přeživší, potomky a všechny, kteří se zasazují o zachování historické pravdy," ohradilo se muzeum.

Společnost Meta, která Facebook vlastní, se muzeu omluvila. "Meta uvedla, že příspěvky byly označeny náhodně a bez jakéhokoli vlivu na jejich zobrazení na platformě. Muzeum však tvrdí, že nejméně jeden z příspěvků byl 'odstraněn bez možnosti odvolání," informoval ve středu web Notes from Poland.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.