Závod ze série Běhej lesy zavítal na Vysočinu. Na běžce čekala novinka

Závodníky pálily svaly hned na začátku. Běží se okolo monumentu Radka Jaroše. A jelikož je tenhle člověk horolezec, kámen stojí na kopci. Takže už dva kilometry po startu zažijí běžci pořádné převýšení.

Ale až noc prověří psychiku sportovců. "Je to jiné v tom. Ta pozice těla je jiná, koukáte se hodně pod nohy," vysvětlil jeden ze závodníků. "Líbí se mi příroda, krajina. I ten běžecký profil tratí," popsal další.

[chooze:article;value:480336]

V Milovech vzniklo stanové městečko pro osmičlenné týmy. Zatímco jeden závodník je na trati, další mohou odpočívat nebo doplňovat energii. Povinná je při závodu čelovka a nutný je i mobil, a to v případě, že se člověk ztratí. Jedna závodnice ukazovala svoje zavazadlo pro přežití.

Nejrychlejší tým dorazí do cíle nejdřív za 13 hodin, všichni společně uběhnou 200 kilometrů. Ladislav Jánek z Lysé nad Labem v mladí běhal orienťák a k běhu se prý vrátil až po půl století. "Mě to baví, je to příjemný pocit z pohybu," uvedl Jánek.

Víkendových závodů je hned několik. Na trať vyrazily i děti. A rodiče určitě přivítali, že z lesa přiběhly ještě za světla. "My pomáháme různým nadacím, je tam i nadace Nova pomáhá, na každém závodě pomáháme někomu jinému," nastínil mluvčí závodu Běhej lesy Richard Valoušek. Běžecký seriál Běhej lesy má po republice hned osm zastávek a tohle je třetí v pořadí.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.