Moderní bydlení

Závodník Filip Salač vydražil helmu. Peníze pomůžou nemocné Petrušce

Šťastný konec má příběh, do kterého se zapojili nejenom diváci televize Nova, charitativní projekt Patron dětí, ale hlavně jeden z našich nejúspěšnějších motocyklových závodníků Filip Salač a jeho šťastná helma. Díky té se Petruška mohla radovat. Speciální kočárek se sice aktuálně vyrábí, ale pak bude moci osmiletá holčička trávit víc času venku s rodinou.

"Budeme moci jezdit do lesa na různé výpravy, usnadní nám to manipulaci s Péťou. Touto cestou bych chtěla moc poděkovat Patronu dětí a Filipu Salačovi," podělila se o radost Markéta Podhráská, maminka Petrušky.

[chooze:article;value:575261]

​"Petruška je jedna z 21 000 dětí, kterým Patron za posledních sedm let pomohl," upřesnila Edita Mrkousová, výkonná ředitelka projektu Patron dětí.

Český závodník v helmě zajel svůj nejlepší výkon sezóny a nový majitel se navíc může těšit i z krásných kreseb Petrušky – ta totiž helmu pomalovala. Z vybraných peněz se kromě kočárku Petruška dočká i rehabilitací a komunikaci s rodiči jí usnadní nový tablet.

Pomoci potřebují i další děti, jak na to je možné zjistit na internetových stránkách www.patrondeti.cz. "Dárce půjde na internetové stránky a vybere si konkrétní příběh a přispěje libovolnou částkou na příběh, který ho zaujme," sdělila Edita Mrkousová. I díky televizním divákům tak děti budou moci chodit na vysněné kroužky nebo se třeba dočkají rehabilitačních pomůcek.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.