Závodník Galáš o autoškole: Vyčítali mi řezání zatáček, komisař si na mě posvítil

Galáš se sice dnes po okruzích prohání v Lamborghini, k tomu se ale musel postupně propracovat. "Táta závodil vrchy, tak už jako malého mě k tomu vedl, fandili jsme samozřejmě Formuli 1. V šesti, v sedmi jsem se dostal k motokárám a postupem času, až v 16, jsem začal s auty," popsal.

Přestože už tedy měl v 18 bohaté řidičské zkušenosti, musel si udělat řidičák, aby mohl na silnici. Průběh podle něj ale byl víceméně normální. "Co si pamatuju, taková vtipná poznámka, že můj instruktor si všiml, člověče, ty řadíš jako závodník. Samozřejmě jsem mu to neřekl, nechal jsem ho v tom," vzpomínal.

[chooze:article;value:550251]

"Zjistil to až u zkoušek. Ten komisař na to pak samozřejmě kouká trošku jinak, že jsem byl závodník. Taky si na mě u toho trošku posvítil," řekl závodník. "Za co mě nejčastěji napomínali, bylo řezání zatáček," dodal.

Kvůli závodění se Galáš musí udržovat ve formě. Hlídat si musí i hmotnost. "Já jsem od trenérů doporučení, hlídat si tu váhu kolem 70 kilo a teď myslím, že mám 68. Myslím, že kolem těch 70 je ideální se držet, co se týče okruhového závodění," uvedl.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.