Závodník na motorce vjel v Jičíně mezi diváky. Pět lidí se zranilo

Při sobotních závodech historických motocyklů a sajdkár v Jičíně se v sobotu kolem poledne stala vážná nehoda. Jeden z účastníků soutěže vjel do davu přihlížejících diváků.

"Během motocyklového závodu v Jičíně došlo krátce před polednem k nehodě jednoho z účastníků, který havaroval mezi diváky. Na místě evidujeme 5 zraněných osob, které byly v péči záchranné služby. Událost vyšetřuje policie. Na místě události zasahovali profesionální hasiči CHS Jičín," uvedli odpoledne na síti X hasiči Královéhradeckého kraje.

[chooze:article;value:560361]

"Jednalo se o pět zraněných, z toho tři byli pozemními posádkami transportováni do nemocnice v Jičíně," řekla TN.cz mluvčí záchranářů Lucie Hanušová. Řidiče motorky odvezla sanitka s bolestmi zad a hrudníku. Diváci měli podle mluvčí spíše lehčí poranění.

​"Na místě byla i letecká záchranná služba, nicméně vrtulník odletěl prázdný," doplnila Hanušová.

Další nehoda se stala nedaleko obce Dětenice na Jičínsku. Veteránská motorka s postranním vozíkem skončila v příkopu vedle silnice. Nehodu vyšetřuje policie. O této události informovali královéhradečtí hasiči krátce před 15. hodinou.

Zasahujeme u dopravní nehody veteránské motorky s postranním vozíkem, která havaroval do příkopu nedaleko obce Dětenice na Jičínsku. Na místě spolupracujeme se @zzskhkpic.twitter.com/X1ROo3xbU1

— HZS Královéhradeckého kraje (@hzskhk) June 15, 2024

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Pořadatelem závodů je Automotoklub Český ráj Jičín.

Zdrogovaný motorkář naboural do auta. Jeho řidič byl opilý (04/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.