Zážitek jako z filmu. Městečko přichystalo zajímavou vánoční atrakci

Scéna jako z filmu Polární expres. Vánoční parní vlak z roku 1920 projíždí zimní krajinou. Tento navíc zdobí 18 tisíc světýlek. Na jeho palubě hraje vánoční hudba a nechybí ani dárky od Santy. Projet se takovou vlakovou soupravou je snem snad každého dítěte.

"Je krásné vidět lidi, jak si to užívají, hlavně ty malé děti. Víte, oni vyjdou z vlaku, všichni zpívají a tančí a poskakují s dárky. Víte, Vánoce jsou prostě výjimečné, a to hlavně pro děti," sdělil signalista Chris Errington.

"Moc si to tady ve vánočním vlaku užívám, hraje tady totiž spousta moc dobrých písniček. A všechny ty dekorace jsou opravdu pěkné," řekla sedmiletá Maddie.

[chooze:article;value:532612]

Vánoční expres pojme až 300 cestujících. Historická projížďka trvá asi dvě a půl hodiny a lístek stojí v přepočtu necelých 600 korun. Vánoční expres se letos rozjíždí už třetím rokem a zájemci si mnohdy své místo rezervují i měsíce dopředu. O chod vlaku se starají dobrovolníci a milovníci vlaků.

"Parní vlak je prostě úžasná věc. Myslím, že proto tolik lidí fascinuje, hlavně děti. Jak z něj vychází pára, zvlášť v noci, ta vůně a prostě všechno kolem," prohlásil dobrovolník Daniel Waterman.

Železniční stanice Epping Ongar, odkud vánoční expres startuje, byla postavena už v 60. letech 19. století. V té době tudy do Londýna projelo i 50 vlaků denně. Dopady druhé světové války ale vedly k jejímu uzavření. Až po roce 1994 se o místní železniční stanici začali zajímat dobrovolníci a znovu jí vdechli život.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.