Moderní bydlení

Zázračný porod uprostřed hurikánu. Malý Dewey přišel na svět císařským řezem

Dramatický příchod na svět mělo miminko z floridského města Port Charlotte. Teprve 22letá Kenzie Lewellenová začala rodit ve chvíli, kdy ulice ve městě zaplavovala voda, kterou přihnal hurikán Milton.

Její vyděšená matka ji společně s jejím partnerem 24letým Deweym Bennetem převezla do nemocnice, zatímco se okolo nich hnala tropická bouře. "Moje hlava běžela na všechny obrátky. Pořád jsem si říkala, co jen budu dělat. Byla jsem hrozně nervózní," popsala portálu Sky News situaci maminka dítěte Kenzie.

[chooze:article;value:577800]

​Porod si navíc vyžádal komplikace, kvůli kterým museli lékaři přistoupit k císařskému řezu. Kenzie rodila a za okny nemocnice zuřila bouře. "Říkala jsem Deweymu: 'Podívej, tamten strom se určitě vyrve z kořenů,'" popisovala situaci za oknem maminka dítěte.

Vše nakonec dobře dopadlo navzdory náročnému porodu, který si vyžádal chirurgický zákrok. Na svět tak přišel malý chlapec, který dostal jméno po svém otci.

Situace byla velmi dramatická ještě z jednoho důvodu. Dědeček malého Deweyho, který měl stejné jméno, sám zahynul v roce 2017, když na Floridu udeřil hurikán Irma. "Táta dostal infarkt, když vypukla bouře. Kvůli hurikánu se k němu ale záchranáři nemohli včas dostat," povyprávěl pro NBC otec dítěte.

Hurikán Milton zabil nejméně 16 lidí. Miliony Američanů zůstaly bez proudu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.