Zázrak. Američan přežil šest dní po nehodě uvězněný ve vraku auta v řece

Tchán se zetěm se vypravili na ryby k říčce Salt Creek poblíž městečka Portage nedaleko Michiganského jezera. Z dálky uviděli pod dálničním mostem něco lesklého. Nedalo jim to a šli se podívat, popsala CNN.

V mělké vodě ležel zdemolovaný pick-up. Starší z mužů odhrnul vystřelený airbag a uviděl řidiče. Předpokládal, že je mrtvý. Když mu poklepal na rameno, šofér otočil hlavu a otevřel oči. "Byl naživu a měl velkou radost, že nás vidí. Nikdy jsem neviděl takovou úlevu," řekl podle televize Fox rybář Mario Garcia. Šokovaní zachránci zavolali na tísňovou linku.

[chooze:article;value:519217]

​Ukázalo se, že nehoda se stala šest dní předtím. Vozidlo za dosud neobjasněných okolností sjelo z dálnice a skutálelo se ze svahu do říčky pod mostem. Havárii nikdo nepostřehl a auto zapadlo pod most tak, že nebylo ze silnice vidět.

Řidič identifikovaný jako 27letý Matthew Reum zůstal zaklíněný a nedosáhl na mobilní telefon. Snažil se volat o pomoc, ale odpovědí mu bylo jen šumění řeky. Kromě obrovské vůle k životu ho zachránila i dešťová voda, kterou pil.

Po složitém vyproštění dopravil Reuma do nemocnice vrtulník. Jeho zranění záchranáři označili za "život ohrožující". Utrpěl několik zlomenin a nepřidaly mu teploty pohybující se v noci kolem nuly. Lékaři ho ihned operovali a museli mu amputovat nohu pod kolenem.

​​Ráno už byl pacient z jednotky intenzívní péče schopen přes svůj vážný stav vzkázat velké poděkování všem svým zachráncům. "Bez ohledu na to, jak těžké věci jsou, na konci tunelu je světlo, někdy tím nejméně očekávaným způsobem," prohlásil podle zdravotníků Reum.

Povoláním je svářeč a často cestoval za prací. Zřejmě i kvůli tomu ho nikdo nenahlásil jako pohřešovaného.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.