Zázrak! Pes se ztratil v půlce dubna. Teď ho našel hasič uvízlého ve štole

[chooze:gallery;value:31583]

​Šťastně končí pátrání po tříletém pejskovi jménem Argo. Border teriér se ztratil 15. dubna z policejní střelnice ve Stříbře. Nyní se ho po téměř měsíci podařilo najít. Majitelé přitom už ani nevěřili, že jejich čtyřnohý miláček ještě žije.

Po městě visely několik týdnů letáky s popisem ztraceného domácího mazlíčka. Za jeho nalezení majitel přislíbil i odměnu.

[chooze:article;value:502645]

​Na zprávy o ztraceném psím kamarádovi čekal dlouhé týdny. Nakonec zvíře našli hasiči ze stanice Stříbro. Zachránili ho ze štoly Nový Prokop.

"Chlupáče náhodou objevil náš kolega při mapování terénu vhodného k provedení cvičení. Poté, co jej hasiči pomocí lezeckých prostředků vysvobodili a dali mu napít, byl předán městské policii," podělili se o dobrou zprávu hasiči Plzeňského kraje na sociálních sítích.

Strážníci psa přebírali ve velmi zuboženém stavu. "Vypadá úplně jinak než na fotce. Je jen kost a kůže. Volali jsme na veterinu a máme mu dávat úplně pomalinku najíst," popsal Jan Holman z Městské policie Stříbro. "Majitel si pro něj už jede," dodal.

Ztracená fenka z Kalifornie se vrátila domů po dvanácti letech (2/2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.