Zbraň z masakru v Louisville může znovu zabíjet. Policie ji musí prodat

Na “absurdní“ zákon upozornil po pondělním masakru starosta města Craig Greenberg. “Podle současných zákonů státu Kentucky bude útočná puška, která byla použita k vraždě pěti našich sousedů a střelbě na policisty, jednoho dne vydražena,“ uvedl na twitteru.

Zbraň se tak podle něj “vrátí do ulic“ a může znovu zabíjet nevinné. Greenberg je starostou za demokraty a bojuje za přísnění zákonů o držení střelných zbraní. Sám vyvázl loni se štěstím z útoku střelce během své volební kampaně.

[chooze:article;value:499081]

​Kentucky má jedny z nejbenevolentnějších zákonů, zbraň si může bez povolení koupit skoro každý, komu bylo 21 let.

Osud vražedné pušky z banky je dán zákonem z roku 1998, který zakazuje policii ničit zabavené střelné zbraně, i když jimi byl spáchán zločin. Ve chvíli, kdy přestanou sloužit jako důkaz, jsou předány kentucké státní policii. Ta je buď použije pro svou potřebu, nebo je musí v aukci nabídnout obchodníkům se zbraněmi s federální licencí. Pušku si tak bude moci kdokoliv koupit legálně v obchodě, stejně jako to šest dní před činem udělal 25letý vrah z banky. A coby bazarová bude za výhodnou cenu.

[chooze:article;value:499329]

​Výtěžek z prodeje jde úřadu pro bezpečnost. Podle deníku Louisville Courier Journal tak byly v Kentucky vydraženy desítky tisíc zbraní, které vynesly miliony dolarů. V samotném Louisville je za poslední dobu doloženo několik desítek kriminálních činů spáchaných těmito zbraněmi, delikty odjinud ani nelze spočítat.

Za peníze získané z dražeb nakupuje úřad pro bezpečnost policistům nové pistole, munici, tasery a ve velkém – neprůstřelné vesty.

Policisté zveřejnili záběry z přestřelky v louisvillské bance:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.