Zbraně pro Ukrajinu bereme jako výpad proti Rusku, zahřmělo z Moskvy

Prohlášení jihokorejského prezidenta Jun Sok-jola, že by Soul mohl dodat Ukrajině zbraně, pobouřilo Moskvu. Píše o tom agentura TASS.

"Rusko vede obranné vojenské operace proti kolektivnímu Západu, který si zvolil loutkový režim v Kyjevě jako nástroj hybridní války proti nám. V této situaci budeme jakékoliv dodávky zbraní na Ukrajinu, ať budou pocházet odkudkoliv, považovat jako otevřeně nepřátelský protiruský krok," vzkázala mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

Rusko nasadilo propagandu o střetu se západními zeměmi poté, co jejich podpora Kyjevu zamezila ruským vojskům rychle dobýt Ukrajinu, jak při loňské únorové invazi Kreml původně zamýšlel.

[chooze:article;value:500363]

Jižní Korea patří ke spojencům Spojených států americký a Evropské unie, které už jsou na ruském seznamu nepřátelských států. "Takové kroky (dodávky zbraní, pozn. red.) negativně ovlivní bilaterální vztahy a zohledníme je při formování postojů Ruska k otázkám klíčových bezpečnostních zájmů příslušných zemí. Pokud jde o Jižní Koreu, může jít o přístupy k urovnání situace na Korejském poloostrově," pohrozila Zacharovová v narážce na spor Soulu s totalitní Severní Koreou.

Rétorický útok na Západ si tento týden neodpustil ani šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov. Ten na návštěvě jihoamerických zemí prohlásil, že by měly s Moskvou spojit síly k obejití ekonomických sankcí, informuje The Wall Street Journal.

Putin se bojí a nevylézá z bunkru, tvrdí bývalý člen jeho ochranky:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.