Zbývá málo času, varuje Zelenskyj. Oznámil důležitou změnu

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj požaduje rychlé změny v operacích ukrajinské armády, a i proto oznámil odvolání velitelky zdravotnických sil Tetjany Ostaščenkové. A zřejmě to nebude jediná změna na důležitých pozicích. List Ukrajinska pravda minulý týden napsal, že se chystají čistky v armádě a mají být odvoláni celkem tři vysocí velitelé. Velitelka zdravotnické služby je prý jednou z nich.

Zelenskyj svůj krok oznámil po nedělním setkání s ministrem obrany Rustemem Umerovem. "Na schůzce s ministrem obrany Umerovem byly stanoveny priority. Není moc času čekat na nějaké změny. Je potřeba rychlá akce pro nadcházející události," řekl prezident podle britského deníku The Guardian.

[chooze:article;value:529726]

​"Úkol je jasný. Zásadně potřebujeme novou úroveň lékařské podpory pro naše vojáky," dodal Zelenskyj. Ostaščenkovou ve funkci nahradil dosavadní náčelník Hlavní vojenské nemocnice v Kyjevě Anatolij Kazmirčuk. 

Britský deník zároveň připomíná, že ukrajinský vrchní velitel generál Valerij Zalužnyj tento měsíc uvedl, že válka vstupuje do nové fáze a Ukrajina potřebuje sofistikovanější technologii, aby čelila ruské armádě.

Na Ukrajinu minulý týden zavítal David Cameron. Podívejte se, co slíbil:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.