Zdena Studenková uvažuje o smrti. Už mám jen jediné přání, přiznala herečka

[chooze:gallery;value:36037]

Ikonická herečka Zdena Studenková se v dokumentu RTVS upřímně rozpovídala o stárnutí a o smrti. Herečka tento měsíc oslavila 70. narozeniny a přestože je stále okouzlující a energická, tak si je vědoma tíhy věku. 

Studenková se výrazně proslavila rolí zpěvačky Gábiny Bednářové v komedii S tebou mě baví svět. Během natáčení dokumentu jí pustili ukázky z filmu a herečka si přitom povzdechla a počítala, kdo z jejích kolegů už je mrtvý, napsal web Plus 7 dní.

"Zbyly jen vzpomínky. Myslím, že je na konci života složíte jako puzzle," zamýšlela se herečka. Samotné smrti se ale prý nebojí. Má ale obavy z nemocí a z toho, že bude na někom závislá. "Stáří se velmi bojím jen ve smyslu bezmoci. Celý život jsem byla nezávislá, a tak si nedokážu představit, že bych se stala starou, bezbrannou ženou, která je závislá na pomoci druhých. Takhle bych žít nechtěla. To radši žít nechci," řekla bez obalu.

[chooze:article;value:498168]

​"Nechci to nechat na někom jiném a být přítěží. Takhle žít nechci," zopakovala Studenková ještě jednou během rozhovoru. Přestože je velmi aktivní, tak přiznala, že na smrt myslí velmi často. "My, kteří nejsme věřící, tak když začínáme cítit, že věci nejdou tak, jak šly a naše síly se zmenšují, tak se pomalu smiřujeme s tím, že kdybychom nebyli, tolik by se toho nestalo," popsala pragmaticky. 

Kariéra Zdeny Studenkové je plná zajímavých filmů. Podívejte se na její největší role:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.