Moderní bydlení

Zděšení na palubě. Pilot cestujícím oznámil, že neumí přistát

Nepříjemné zprávy na palubě letadla jsou noční můrou nejednoho cestovatele. Svým uším tak nevěřili cestující na palubě letadla Alaska Airlines/SkyWest, ke kterým pilot podle webu AeroTime pronesl velmi nečekané oznámení.

"Ahoj lidi. Opravdu se omlouvám, ale protože nemám náležitou kvalifikaci pro přistání v Jackson Hole, musíme se odklonit do Salt Lake City v Utahu. O dalších krocích vás budeme informovat," řekl pilot vyděšeným pasažérům.

Letiště v Jackson Hole se totiž nachází v národním parku a kvůli hornatému terénu vyžaduje po pilotech speciální kvalifikaci, píše portál ABC 7 News. A tu výše zmíněný pilot údajně neměl.

[chooze:article;value:570132]

Let byl tak odkloněn do přibližně 466 kilometrů vzdáleného Salt Lake City v Utahu, kde cestující asi hodinu a půl čekali. Poté letadlo převzala jiná posádka, která už ve Wyomingu úspěšně přistála. Ovšem s tříhodinovým zpožděním.

Společnost SkyWest následně uvedla, že pilot kvalifikaci ve skutečnosti měl. Jednalo se prý o administrativní pochybení. "Let byl z Jakcson Hole odkloněn kvůli administrativní chybě a přehnané opatrnosti," stálo v prohlášení pro Cowboy State Daily.

V Brazílii se před pár týdny zřítilo letadlo. Podívejte se na reportáž TV Nova (08/2024):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.