Zděšení v královské rodině. Rakovinu vévodkyně náhodou odhalil mamograf

[chooze:gallery;value:32205]

​Zdrcující diagnózu se 63letá vévodkyně dozvěděla teprve před několika týdny. Onkologický problém odhalilo rutinní mamografické vyšetření, píše portál BBC.

The Sun dodává, že Sarah Fergusonová, známá též jako "Fergie", se o rakovině dozvěděla ještě v rané fázi nemoci. Její šance na úplné uzdravení jsou tak vysoké.

V londýnské nemocnici Edwarda VII. přijali bývalou manželku prince Andrewa, mladšího bratra současného britského krále Karla III., v úterý. Strávila tam šest dní.

[chooze:article;value:510037]

​"Bylo jí doporučeno, aby podstoupila operaci, která úspěšně proběhla," informoval veřejnost v neděli mluvčí vévodkyně.

Přátelé členky královské rodiny, která je i známou spisovatelkou, věří, že prognózy zůstanou i nadále dobré. "Bylo to těžké období, ale je velmi vděčná lékařskému personálu, který provedl mamograf a odhalil problém brzy, i tomu, který se o ni posledních pár dní staral, je neuvěřitelně vděčná," popsala jedna z kamarádek.

Sarah je patronkou charitativní organizace pro péči o trpící rakovinou Teenage Cancer Trust a před čtyřmi lety vystoupila na galavečeru nadace Breast Cancer Foundation. Tehdy řekla: "Když jsem před více než 30 lety začala spolupracovat s Teenage Cancer Trust, bylo to proto, že můj nevlastní otec zemřel na rakovinu a já jsem chtěla udělat něco pro pacienty s rakovinou." V roce 2021 Sarah navštívila kliniku v Polsku, aby se zabývala problémem žen zotavujících se po mastektomii.

Vévodkyně a princ Andrew se rozvedli v roce 1996 po deseti letech manželství, ale zůstávají si i nadále velmi blízcí. Stále spolu žijí v sídle Royal Lodge. Mají dvě dcery, princeznu Beatrice (34) a princeznu Eugenii (33), a tři vnoučata.

Diagnózu triple negativního karcinomu prsu si v Česku vyslechne přibližně 7 400 žen ročně. Ženám ale nově může pomoct imunoterapie (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.