Zdrcení studenti ke střelbě: Zachránilo nás, že jsme šli za školu

Jen pár minut po konci výuky slyšela pětadvacetiletá Karolína, že se ve škole střílelo. "Okamžitě jsem se rozbrečela, unikla jsem v podstatě o vlásek," popsala pro TN.cz. "Hned jsem začala obvolávat spolužáky, naštěstí jsou všichni v pořádku," dodala.

"Pracoval jsem ve fakultní knihovně na bakalářské práci. Dopsal jsem a šli jsem s kamarády na pivo. O pět minut později se tam střílelo," řekl její spolužák Petr. Jeho dva kamarády zřejmě zachránilo, že šli raději za školu.

Matka jedné ze studentek, která byla ve chvíli tragédie ve škole, zažila minuty hrůzy, než se jí dcera ozvala. "Viděli prý na chodbě nějakého muže s pistolí, pak se i s několika profesory zabarikádovali v knihovně. O něco později je policisté vyvedli a evakuovali do Rudolfina," popsala matka. 

[chooze:article;value:533918]

​"Je mi z toho do breku, doufám, že budou všichni studenti v pořádku," reagovala okamžitě na sociální síti další studentka. 

Střelba na filozofické fakultě se ozvala ve čtvrtek odpoledne. V okolí budovy byla zastavena veškerá doprava. Pracovníci a studenti školy dostali podle mluvčí fakulty pokyn, aby se zavřeli v kancelářích a učebnách. 

"Střelec byl eliminován!!! Celá budova je v současné chvíli evakuována a na místě je několik mrtvých a desítky raněných," oznámila policie ve čtyři hodiny odpoledne. Událost si vyžádala 15 mrtvých včetně střelce a 25 zraněných.

Podívejte se na reportáž o incidentu:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.