Zdrcení žáci reagují na přijímačky: Co to mělo být? Chce se mi brečet

[chooze:gallery;value:35489]

"Dopsala jsem matiku a je mi z toho blbě a chce se mi brečet," okomentovala přijímačky jedna z žaček na tiktoku. Na matematiku si stěžuje více žáků.

"Matika solidně v p**i," poznamenal další z žáků. Děti si stěžovaly například na čtyři úlohy o kružnici. Spousta tak tvrdí, že dostane maximálně deset bodů. 

Největší potíže hlásí žáci s geometrií. Překvapilo je také to, že úlohy byly podle nich výrazně jiné než v předchozích letech. "Co to bylo sakra, ta šestka?" ptají se například. Jde o úkol, ve kterém žáci měli vypočítat obsah lichoběžníku a délku jednoho z jeho ramen. 

​Ve druhé úloze zase bylo třeba vypočítat objem čirého skla v těžítku. Ta spoustě žákům nesedla, stejně jako úlohy 8, 12, 13.  Všechny zmíněné úlohy najdete v galerii na začátku článku. 

[chooze:article;value:550557]

Problémy ale měli žáci i v češtině. Na otázku TN Live, co bylo nejtěžší, odpověděl jeden z žáků: "Nejspíš ty dlouhé texty, nestíhal jsem to třeba. V matematice ta geometrie."

Další studentka přiznala, že je nervózní, zmatená a má strach, jak to dopadne. Dlouhé texty jí také dělaly problémy. "V matematice byly složité slovní úlohy," doplnila.

"Beru to tak, že mě čeká ještě další termín, a teď se na to ještě kouknu a věci vylepším do druhého termínu," poznamenal další žák. Matematika mu přišla lehčí než například loni. "Řekl bych, že čeština byla těžší oproti minulým rokům," dodal.

Podívejte se na rozhovor TN live se studenty, kteří byli u přijímacích zkoušek:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.