Zdrcenou pozůstalou donutily hřbitovy zopakovat poslední rozloučení

Těžko představitelné utrpení si prožila Iwona Zawadová z polského Štětína, jejíž maminka Mariola ve věku 64 let zemřela na rakovinu. Pro Iwonu to bylo silně traumatizující i kvůli tomu, že Mariola opustila tento svět letos 4. května předčasně.

O dva dny později jí dcera vyhlédla, jak popisuje polsatnews.pl, místo pro hrob na největším polském hřbitově. Tam měla maminka Iwony Zawadové spočinout nedaleko hrobu svých prarodičů.

[chooze:article;value:499958]

​V den posledního rozloučení ale zažila neskutečný šok. Pohřební ústav připravil místo pro hrob, ale ne to, které Iwona dříve vybrala. Smuteční hosté se tak ocitli v části hřbitova, kde se ukládají především urny.

Poté, co si správa hřbitovů problém uvědomila, povolila, aby se pietní akt ve stejný den o necelé čtyři hodiny zopakoval.

Pozůstalí si ale podle webu interwencja.pl stěžují, že přenášení rakve z jednoho místa na druhé bylo nedůstojné, protože hrobníci měli místo smutečního oděvu běžné pracovní oblečení.

Jediné štěstí bylo, že při prvním pohřbu se rakev s nebožkou nedostala až do hrobu, protože v takovém případě by musela pozůstalá před druhým pietním aktem nejprve požádat o exhumaci a vše by se ještě daleko víc zkomplikovalo.

Vandal poničil hrob mladého chlapce. Zdemoloval i pietní místo u silnice (3/2023):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.