Zdrcující ztráta pro českou hudbu. Zemřel muž, který vychoval stovky talentů

Smrt Davida Kozla, klíčového představitele Katedry hudební výchovy Pedagogické fakulty Ostravské univerzity, zasáhla kolegy i studenty.

Škola o smutné události informovala na facebooku. Kozel náhle zemřel v úterý. "Je obtížné přijmout odchod kohokoliv blízkého, o to těžší je vidět a cítit prázdné místo po mladém aktivním člověku, který přinášel na naše pracoviště životní filozofii, pracovní atmosféru a vztahový prostor blízký prvorepublikové korektnosti, noblese a takřka aristokratickému nadhledu," píše univerzita.

[chooze:article;value:503999]

"Jeho pověstná vytrvalost, neústupnost a lpění na tradicích byly znamenitým způsobem okořeněny lehkým úsměvem a blahosklonným nadhledem nad každodenními malichernostmi a patáliemi ve chvíli, kdy založil svou krásnou rodinu a jako vysokoškolských učitel plně dozrál," pokračovali kolegové.

Kozlovi nebylo ani 50 let. Příčinu jeho smrti univerzita neuvedla.

"Nebylo lehké se mu přiblížit pro ty, kteří nesdíleli jím vyznávané hodnoty a kteří marnili svůj čas v kolotoči povrchnosti a banalit. David byl muž dobrých mravů, muž řádu a pravidel, což je zjev v dnešní době převzácný. Nám, kteří jsme patřili do okruhu mu blízkých, bude chybět, kdykoliv nám bude třeba věcnosti a důslednosti. Kéž by tomu tak nemuselo být. Je obtížné to přijmout. Je těžké ho mezi námi nevidět. Věnujme mu, prosíme, tichou vzpomínku," uzavřela škola.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.