Zeleninu před otevřením obchodu kontrolují. Horší kusy prodávají se slevou

Už od pěti hodin ráno zaměstnanci pobíhají mezi regály a třídí zeleninu. Zůstávají jen pěkné kousky z předchozího dne. Například jedna z pracovnic v rámci pěti minut zkontrolovala tři bedny.

Zaměstnanci dávají bokem zeleninu, která je podle nich neprodejná. Téměř nejrychleji se kazí paprika. V koši jich skončí téměř polovina. "Jedním z nejnáchylnějších druhů zeleniny je například lilek, který když se několikrát za den vezme do ruky, zůstávají na něm otlaky," řekla mluvčí obchodního řetězce Globus Aneta Turnovská.

Z centrálního skladu v noci přijel kamion s novým zbožím. Brambory a papriky skončily v místnosti, kde je deset stupňů Celsia. O pět stupňů méně je pak ve skladu s polníčkem, jahodami či jarní cibulkou.

[chooze:article;value:498069]

Nové zboží hodinu před otevírací dobou doplňují zaměstnanci na prodejně. Pak se pustí do kontroly všech štítků. "Potřebuji, aby seděly ceny," přiblížil jeden z pracovníků supermarketu. Po otevření hypermarketu probíhá kontrola jednou za dvě hodiny. Zákazníci si tedy vybírají až ze 300 druhů zeleniny.

Zeleninu, která si už v regálech nějakou dobu poležela, je možné koupit se slevou. Další část je darována do potravinové banky. Například jeden z pardubických hypermarketů za čtyři měsíce daroval zeleninu v hodnotě 145 tisíc korun.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.