Zelenskyj pochybuje, že je Putin naživu. Prý nemá s kým jednat

Na Světovém ekonomickém fóru vystoupil ve čtvrtek ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Fóra se účastnil prostřednictvím on-line hovoru, aby požádal spojence o více zbraní. Podle webu Express v jeho projevu vzbudilo největší pozornost prohlášení o údajné smrti ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zelenskyj totiž řekl, že si není jistý, s kým by měl jednat o míru, protože neví, zda jeho ruský protějšek nezemřel. "Právě teď nevím, s kým mluvit. Nejsem si jistý, zda je ruský prezident naživu," prohlásil.

[chooze:article;value:485170]

Zároveň zpochybnil, že se na videích, kde vystupuje ruský prezident, skutečně ukazuje Putin. Naznačil, že by mohlo jít o jeho dvojníka "Nejsem si jistý, že ruský prezident, který se občas objevuje na chroma key, je skutečně on," citoval Zelenského web The Kyiv Independent. Chroma key je technologie, která se používá ke změně pozadí kolem předmětu na videu.

O zdravotním stavu Vladimira Putina se spekuluje už více než rok. Média často upozorňují na to, že si Putin drží odstup od lidí. Odborníci také rozebírají jeho držení těla a snaží se odhadnout, jaké obtíže ruského prezidenta trápí. Zpráva o Putinově případné smrti je však nepodložená.

Osamocený a sklíčený. Putin sledoval vánoční bohoslužbu v prázdné katedrále:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.