Železniční nehoda na Kroměřížsku: Několik zraněných, provoz na dráze stál

[chooze:gallery;value:31977]

​Jak informovali zlínští hasiči, srážka náklaďáku a osobního vlaku zastavila v pondělí krátce po sedmé hodině ranní železniční provoz v Holešově v místní části Dobrotice na Kroměřížsku. "Vlak po nárazu částečně vykolejil. Postupně k nehodě přijelo pět jednotek hasičů a byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu," přiblížili hasiči na sociálních sítích. Na snímcích je vidět, že se náklaďák po nárazu převrátil na bok.

Železniční přejezd leží nedaleko cihelny a kříží se s cestou, která spojuje cihelnu se silnicí první třídy protínající Dobrotice. Na přejezdu nejsou závory ani zvuková či světelná signalizace, je označený pouze dopravní značkou.

Mapa místa nehody:

"Na místě zasahuje pět posádek včetně lékařské. Při našem příjezdu už byl řidič nákladního automobilu mimo kabinu," popsala pro TN.cz mluvčí záchranářů Gabriela Netopilová Sluštíková. Podle hasičů bylo lehce zraněno osm cestujících.

"Řidič nákladního auta byl nezraněný, zkouška na alkohol byla negativní," doplnil policejní mluvčí Radomír Šiška. Strojvedoucí je po nehodě zraněný, policie jej proto zatím na alkohol otestovat nemohla. Provoz na železnici byl zastavený až do pozdního odpoledne.

Podívejte se, jak hasiči dostávali převrácený kamion zpět na kola:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.