Zemana po operaci pustili z nemocnice. Doléčí se doma v Lánech

Ve středu lékaři propustili exprezidenta Miloše Zemana z nemocnice. Oznámila to mluvčí motolské nemocnice Pavlína Danková. "Pan exprezident je schopen chůze s oporou chodítka," řekla na středeční tiskové konferenci lékařka Lucie Valentová Bartáková s tím, že se Zemanova kondice zlepšuje. "Byla nastavena léčba a plán péče pro následující období," dodala.

"I když je pacient nadále křehký, jsme spokojeni s výsledky," doplnil Radan Keil, přednosta Interní kliniky Fakultní nemocnice Motol. Podle ředitele nemocnice Miloslava Ludvíka "vše probíhalo standardně". Lékaři předpokládají, že se exprezidentova kondice a síla bude postupně vracet.

Bývalá hlava státu v polovině března podstoupila operaci kvůli kritickému nedokrvení nohy.  Zemanův stav byl po zákroku vážný a musel být hospitalizovaný na jednotce intenzivní péče. Několik hodin byl dokonce v umělém spánku a na řízené plicní ventilaci. "Při dobrých srdečních a plicních funkcích byl následně probuzen a od ventilátoru odpojen," uvedla náměstkyně Fakultní nemocnice Motol Lucie Valentová Bartáková.

[chooze:article;value:547198]

Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček tehdy pro TN.cz uvedl, že zdravotní komplikace mají souviset i s diabetem. Mluvčí nemocnice Pavlína Danková dodala, že "došlo k obnovení prokrvení a rozvoji takzvaného reperfuzního syndromu, který se projevuje otokem končetiny".

Po několika dnech strávených v nemocnici se ale Zemanovi zřejmě udělalo lépe, protože se svým příznivcům ozval pomocí sociální sítě Facebook. Tehdy se nechal slyšet, že neodejde z české politiky.

Nemocnice na konci března uvedla, že stav exprezidenta je stabilizovaný a postupně se zlepšuje. "Operační rány se hojí příznivě, rehabilituje a pokračuje ve vertikalizaci a nácviku chůze," uvedla 25. března Danková.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.