Zemanova kancelář je nedůstojná, myslí si lidé. Bez pomoci se tam nedostane

Václav Havel má svou knihovnu, Václav Klaus zase Institut. Třetí exprezident České republiky Miloš Zeman si zařídil kancelář. Ta působí daleko skromněji než kanceláře jeho předchůdců.

Zvonek do nové kanceláře musel štáb televize Nova chvíli hledat. Pak si ale všiml tří písmenek PMZ, tedy Přátelé Miloše Zemana, což je spolek, který kancelář zařizoval. Písmena jsou napsána lihovou fixou. V čele spolku stojí Vratislav Mynář.

[chooze:article;value:500394]

Za prvními schody je sice výtah, k němu se ale imobilní Zeman bez pomoci nedostane. A ven také ne. Původně šlo o byt, s úpravou si Zemanovi přátelé příliš práce nedali.  Pouze vyměnili stůl za postel, čelo postele i noční stolky ale zůstaly na místě.

​"Kancelář Miloše Zemana působí velmi skromně. Zdá se, že se dá z toho odhadnout, že i jeho působení po ukončení prezidentského mandátu bude poměrně skromné," uvedl politolog Lukáš Jelínek.

[chooze:poll;value:a8bae305f5c77c2946713ec4dc6c069f5c4ffb67;layout:tn_nova]

​V okolí je hned několik "pražských kaváren" jejichž klienty Zeman také mnohokrát kritizoval. Podle lidí, které štáb v okolí kanceláře oslovil, je navíc kancelář nedůstojná, a to i vzhledem ke zdravotnímu stavu a věku Miloše Zemana.

"Prezidentu republiky i po skončení funkce stát přispívá na kancelář a je samozřejmě vhodné, aby ty prostory byly důstojné jak pro občany, tak pro prezidenta," zhodnotil politolog Milan Školník. Provoz kanceláře platí Zemanovi stát. A to ze zákona padesát tisíc měsíčně.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.