Zemanovi spolupracovníci se předčasně loučí s Hradem. Dva už dali výpověď

Kruliš a Hlinovský podali výpověď ke konci ledna. Jako první o tom informoval Deník N. Hradní protokolář už dříve v rozhovoru pro Radiožurnál řekl, že chce dál působit ve výkonné funkci, aby uplatnil to, co umí.

"Nastupující prezident republiky má právo vybrat si svůj tým, tuto pozici chce obsadit sám, považuji tento přístup za samozřejmý," uvedl pro Deník N Kruliš. Popřel, že by dostal nabídku stát se kancléřem v České národní bance.

[chooze:article;value:487342]

Kruliš na Hradě pracoval už od roku 2014. Předtím byl místopředsedou strany SPOZ, kterou Zeman založil před zvolením prezidentem. Od roku 2018 je ředitelem Odboru protokolu Kanceláře prezidenta republiky. Nechvalně se proslavil v roce 2017, když havaroval v policejním sportovním voze BMW i8.

Hlinovský svou výpověď potvrdil i webu iDNES.cz. Se Zemanem spolupracoval dlouhodobě a podílel se také na jeho zvolení prezidentem v roce 2013, kdy působil jako jeho tajemník.

Ve své funkci prozatím zůstává ředitel administrativní sekce prezidentské kanceláře Jan Novák. Svou rezignaci ale nabídne novému vedení Hradu. Informovaly o tom Hospodářské noviny.

Hrad čeká na nové tváře. Zemanův tým už hledá nové pozice:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.