Zemanův poslední den ve funkci je poklidný. Připravuje se na inauguraci

Deset let byl Miloš Zeman prezidentem. Před sebou má jen posledních pár hodin ve funkci. Zeman už se v úterý odstěhoval ze zámku v Lánech, kde dlouhá léta bydlel. A zvládl i omilostnit firmu z kauzy kolem ovlivňování zakázky v Lánské oboře.

Právě v novém domě Miloš Zeman tráví středu. Zřejmě ho čeká nabírání sil na čtvrteční inauguraci zvoleného prezidenta Petra Pavla.

"Pan prezident Zeman i s paní Ivankou, manželkou pana prezidenta, se zúčastní inaugurace a následně po slavnostním aktu se omluvil z číše vína a odjede do svého domu v Lánech," informoval kancléř Vratislav Mynář.

[chooze:article;value:493702]

V kanceláři na Pražském hradě byl Zeman naposledy v pátek. Na zámku v Lánech se ještě na začátku týdne sešel s premiérem Petrem Fialou (ODS).

"Ta večeře také trvala delší dobu než obvykle, protože pan prezident trochu bilancoval. Bavili jsme se i o věcech souvisejících s jeho novou rolí po prezidentském životě," prozradil Fiala.

Zeman si jako končící prezident zřídí kancelář, kde se bude scházet třeba s politiky. Asistentku mu bude dělat manželka Ivana.

Speciální vysílání TV Nova

Inaugurace nově zvoleného prezidenta Petra Pavla proběhne už ve čtvrtek a TV Nova pro vás chystá speciální vysílání přímo z Pražského hradu.

Přímý přenos inaugurace bude na TV Nova ve čtvrtek od 13:30 do 15:30. Celým přenosem vás provedou moderátoři Michaela Indráková a Michal Kratochvíl.

Chystáme pro vás ale i speciální vysílání TN Live, které začne už v 11 hodin a potrvá až do Televizních novin v 19:30. Vysílat se bude ze studia na nádvoří Pražského hradu u katedrály svatého Víta. 

Inaugurace nově zvoleného prezidenta Petra Pavla proběhne už ve čtvrtek a TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.