Moderní bydlení

Zemanův poslední den ve funkci je poklidný. Připravuje se na inauguraci

Deset let byl Miloš Zeman prezidentem. Před sebou má jen posledních pár hodin ve funkci. Zeman už se v úterý odstěhoval ze zámku v Lánech, kde dlouhá léta bydlel. A zvládl i omilostnit firmu z kauzy kolem ovlivňování zakázky v Lánské oboře.

Právě v novém domě Miloš Zeman tráví středu. Zřejmě ho čeká nabírání sil na čtvrteční inauguraci zvoleného prezidenta Petra Pavla.

"Pan prezident Zeman i s paní Ivankou, manželkou pana prezidenta, se zúčastní inaugurace a následně po slavnostním aktu se omluvil z číše vína a odjede do svého domu v Lánech," informoval kancléř Vratislav Mynář.

[chooze:article;value:493702]

V kanceláři na Pražském hradě byl Zeman naposledy v pátek. Na zámku v Lánech se ještě na začátku týdne sešel s premiérem Petrem Fialou (ODS).

"Ta večeře také trvala delší dobu než obvykle, protože pan prezident trochu bilancoval. Bavili jsme se i o věcech souvisejících s jeho novou rolí po prezidentském životě," prozradil Fiala.

Zeman si jako končící prezident zřídí kancelář, kde se bude scházet třeba s politiky. Asistentku mu bude dělat manželka Ivana.

Speciální vysílání TV Nova

Inaugurace nově zvoleného prezidenta Petra Pavla proběhne už ve čtvrtek a TV Nova pro vás chystá speciální vysílání přímo z Pražského hradu.

Přímý přenos inaugurace bude na TV Nova ve čtvrtek od 13:30 do 15:30. Celým přenosem vás provedou moderátoři Michaela Indráková a Michal Kratochvíl.

Chystáme pro vás ale i speciální vysílání TN Live, které začne už v 11 hodin a potrvá až do Televizních novin v 19:30. Vysílat se bude ze studia na nádvoří Pražského hradu u katedrály svatého Víta. 

Inaugurace nově zvoleného prezidenta Petra Pavla proběhne už ve čtvrtek a TV Nova:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.