Zemanův syn jako tělo bez duše: Pokus o sebevraždu, teď je špičkový lékař

[chooze:gallery;value:37547]

​Davidu Zemanovi se podařilo ve svém oboru vybudovat působivou kariéru. Působí jako lékař ve Fakultní nemocnici Ostrava a přednáší na Lékařské fakultě Ostravské univerzity, kde se má zaměřovat na imunologii a alergologii. Podílí se také na lékařských publikacích a ve fakultní nemocnici se věnuje výzkumu.

Ne vždy se ale Davidu Zemanovi dařilo dobře. Do pozornosti médií se dostal zejména v roce 1996, kdy se měl podle deníku Extra pokusit o demonstrativní sebevraždu. Hodně se také spekulovalo o jeho vztahu s otcem Milošem Zemanem.

[chooze:article;value:576237]

​Davidova matka Blanka Zemana osočila z toho, že se synovi nikdy nevěnoval. "On na něj doopravdy kašle a celou dobu kašlal," řekla v roce 2012 Blesku. Tehdejší kandidát na prezidenta ale argumentoval tím, že exmanželka "použila bohužel dítě jako nástroj odvety".

Blanka Zemanová byla první exprezidentovou manželkou. Se Zemanem se seznámila na střední škole v Kolíně. Manželé byli od roku 1971 do roku 1978. Syn se jim narodil hned zkraje svazku. Kromě Davida má Miloš Zeman ještě jedno dítě – dceru Kateřinu z druhého manželství. Ta se oslavy nezúčastnila.

Jak se ale zdálo, i David Zeman by se raději neúčastnil. U slavnostní tabule seděl se svěšenými rameny a hrbil se nad stolem usazený několik míst od svého otce. Ten ho přivítal jen stroze. "Dovolte mi také přivítat moji ženu a syna," řekl. 

Podívejte se na záběry Davida Zemana z oslavy 80. narozenin exprezidenta Miloše Zemana:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.