Země se obávají otevření čínských hranic. Zavádí pro cestující restrikce

Miliony cestujících zaplnily čínská letiště a nádraží. Před oslavami Nového roku míří někteří za rodinami, jiní na výlety. "Chtěli jsme tam jet hodně dlouho a teď je na to podle mě skvělá doba, když se uvolňují proticovidová opatření," uvedl jeden z cestujících. "Přijeli jsme za teplem, v Pekingu je totiž teď hrozná zima," vysvětlila další turistka.

Od ledna už navíc budou moci Číňané vycestovat bez problémů i za hranice. Vláda obnoví vydávání cestovních dokladů a při návratu do Číny nebude potřeba karanténa ani PCR test. Číňané vzali cestovní kanceláře útokem.

[chooze:article;value:477742]

"Naše data ukazují, že v posledních dvou týdnech se počet rezervací vnitrostátních letenek do města Sanya zvýšil o více než 80 procent ve srovnání se stejným obdobím minulého měsíce," řekl ředitel oddělení pro styk s veřejností společnosti Trip.com Group Li Dong.

Uvolnění pravidel ale přichází v době, kdy jsou čínské nemocnice opět na hranici kapacit a lékařský personál pod obrovským tlakem. "Máme v plánu sloučit jednotlivá oddělení a maximálně využít léčebný potenciál naší nemocnice. Díky tomu budeme schopni ošetřit denně více než 500 kriticky nemocných pacientů," vysvětlil Wang Gaohua z nemocnice v provincii Chu-pej.

Svět proto hledí na otevírání čínských hranic s obavami. Japonsko, Indie, Malajsie a Tchaj- wan budou od cestujících z Číny požadovat negativní test na koronavirus. Itálie je bude všechny testovat. Podobná opatření plánují zavést i Spojené státy americké.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.