Zemědělci mají problém se zloději. Štábu TV Nova se podařilo krádež natočit

Tady už končí legrace. Na zemědělce v Pileticích na Královéhradecku v noci na neděli najížděl podezřelý z krádeže autem. Vše kvůli cibuli. Muž i se stovkami kilogramů lupu na přívěsném vozíku se snažil zemědělcům ujet. Ti jej však několik kilometrů sledovali a současně navigovali policisty.

V tu chvíli už se policejní hlídky blížily. Až na jejich výzvy podezřelý z krádeže zastavil. Cibuli prý kradl proto, že je krize. Chtěl ji údajně pouze pro svou vlastní potřebu. Ještě před policejním výslechem ale musel svůj lup vrátit.

Muž je zatím podezřelý ze spáchání dvou přestupků – z krádeže a z přestupku proti občanskému soužití. Je ale možné, že kriminalisté i na základě kamerového záznamu právní kvalifikaci nakonec zpřísní.

[chooze:article;value:522750]

​Když si někdo na pole přijde s kbelíkem a odnese si několik po sklizni zapomenutých cibulí, problém to není. Jenže zloději tam stále častěji přijíždějí s autem přímo na pole a kradou po stovkách kilogramů schnoucí zeleninu přímo z řádků.

"Někteří se ještě hádají a pak rozhází cibuli, co kradli. Oni to tahají po pytlích, po sto kilech. Jsem zvědavý, co s tím budou dělat," uvedl agronom z Hradce Králové Jan Hajtman. Situace už zašla tak daleko, že zloději do Hradce jezdí ve dne i v noci, a to i přesto, že objekt střeží hlídači.

"Přes den to vypadá, jako kdyby tady bylo parkoviště u Kauflandu. Někdo tady nechává tašky nebo kbelíky a utíká. Někteří se se mnou i hádají," doplnil hlídač Evžen Skral. Až do sobotní noci se krádeže obešly bez toho, aby bylo potřeba volat policii. Po poslední krušné noci už ale prý budou zemědělci nekompromisní.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.