Zemětřesení na Haiti zabilo rodinu, zřítil se na ni dům

Otřesy začaly před úsvitem poblíž města Jeremie na jihozápadním pobřeží. Epicentrum bylo v hloubce deseti kilometrů, uvedla agentura AP.

Zřítilo se několik domů, v troskách jednoho našli tříčlennou rodinu. Čtvrtou oběť rovněž zavalily ruiny. Zraněných je nejméně 36 lidí.

"Myslel jsem, že na mě spadne celý dům," řekl agentuře Eric Mpitabakana. Podle něj lidé vyběhli na ulici a vypukla panika. Dodal, že se bojí následných otřesů a hodlá nocovat venku.

[chooze:article;value:505259]

​Haiti se přitom ještě nevzpamatovalo z víkendových povodní, při kterých zahynulo 51 lidí a 140 utrpělo zranění. Zaplaveno bylo na 30 tisíc domů a země požádala o mezinárodní pomoc. OSN už přislíbila zásilky potravin, informoval web Today, podle kterého jsou těžce zkoušení Haiťané nejchudším národem na západní polokouli.

Před necelými dvěma lety zahynulo při zemětřesení na jihu Haiti 2 200 lidí. Mnozí z těch, kteří přišli o střechu nad hlavou, žijí dodnes v provizorních táborech. Před 13 lety pak zabilo katastrofální zemětřesení v hustě obydlené oblasti poblíž hlavního města Port-au-Prince na 200 tisíc obyvatel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.