Zemřel alkoholový rekordman. Osmipromilovému řidiči Čurdovi bylo 56 let

Zřejmě nejznámější český alkoholik Milan Čurda zemřel. Jeho tělo bylo nalezeno v karavanu v obci Tuhaň na Semilsku, ve kterém 56letý muž přebýval. "Pan Čurda byl nalezen včera. Nikdo ale neví, jestli tam nebyl ještě déle," řekl v pátek TN.cz starosta Stružnice Jaromír Hrubý.

Soužití s mužem, který se často oddával alkoholu, prý nebylo jednoduché. "Byl to podivín. Někomu vadil, někdo s ním zas problémy neměl," dodal Hrubý. Čurda se navíc občas dopouštěl drobných krádeží.

[chooze:article;value:80761]

Nejvíce se Milan Čurda proslavil svou nehodou z roku 2005. Nezvládl řízení fekálního vozu, s nímž poškodil sloup elektrického vedení a živý plot. S náklaďákem navíc skončil v příkopu. Policejní dechová zkouška u něj tehdy odhalila neuvěřitelných 7,94 promile alkoholu. Při takové hodnotě měl přitom skončit minimálně v bezvědomí.

Nešlo však o první zkušenost policistů s namol opilým Čurdou. Krátce před nejznámější nehodou nadýchal mužům zákona čtyři promile. V karavanu, kde ho našli, žil Milan Čurda minimálně poslední dva roky. Předtím totiž přišel v exekuci o garáž, ve které přebýval.

Kdo byl Milan Čurda? Podívejte se na reportáž TV Nova (7/2008):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.