Zemřel baskytarista a zakladatel legendárních Eagles, bylo mu 77 let

[chooze:gallery;value:32581]

​"The Eagles se zármutkem oznamují, že zakládající člen, baskytarista a zpěvák Randy Meisner, zemřel včera večer (26. července) v Los Angeles ve věku 77 let v důsledku komplikací způsobených chronickou obstrukční plicní nemocí," cituje čtvrteční prohlášení skupiny CNN.

Muzikantova poslední léta nebyla šťastná. Měl těžké problémy se závislostí na alkoholu, lékaři mu diagnostikovali bipolární poruchu, jeho manželka se před sedmi lety nešťastnou náhodou zastřelila.

[chooze:article;value:515147]

​Meisner hrál a zpíval v country rockových kapelách od puberty. Koncem šedesátých let se z rodné Nebrasky přestěhoval do Kalifornie, kde se připojil ke skupině Poco. V roce 1971 pak v Los Angeles spolu s Donem Henleyem, Glennem Freyem a Berniem Leadonem založili Eagles a zrodila se tak jedna z nejpopulárnějších kapel v historii, uvedla agentura AP.

Alba Hotel California a Their Greatest Hits (1971–1975) s 38 miliony prodaných kusů zařadila Americká asociace nahrávacího průmyslu na první místo v prodejnosti spolu s deskou Thriller od Michaela Jacksona.

[chooze:article;value:514681]

​V roce 1977 Meisner od Eagles odešel, paradoxně k tomu přispěl největší hit, který kdy složil a nazpíval, balada Take It to the Limit. Plachý Randy ho na turné nechtěl zpívat, neměl rád, když byl středem pozornosti, navíc byl nemocný a chtěl se vrátit domů, kde se mu rozpadalo první manželství (oženil se už v 17 letech). Pohádal se s Freyem a krátce na to kapelu opustil.

Meisnerova další dráha už tak úspěšná nebyla. S Eagles si zahrál ještě jednou v roce 1988, když byla skupina uvedena do Rokenrolové síně slávy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.