Zemřel chlapec (†8), kterého na svahu srazil lyžař. Policie zahájila trestní stíhání

Smutnou zprávu o smrti osmiletého chlapce potvrdila pro portál aktuality.sk mluvčí martinské nemocnice Katarína Kapustová. "Bližší informace poskytovat nebudeme, nemáme souhlas rodičů," upozornila.

Případ s ohledem na jeho citlivost a probíhající vyšetřování příliš nechtějí komentovat ani policisté. Zahájili už ale trestní stíhání, jak sdělila Zuzana Šefčíková z Krajského ředitelství policejního sboru v Žilině.

Podle předběžných informací měl nehodu způsobit bezohledný lyžař, který jel po svahu nepřiměřeně rychle, a to navíc v místě, kde podle mluvčího lyžařského střediska Snowparadise Patrika Sučika nemohl vidět, jestli se někdo nenachází pod horizontem kopce. Nebezpečnou jízdu muže zachytily kamery.

[chooze:article;value:488365]

​Provozovatelé areálu nyní apelují na všechny návštěvníky, aby si zopakovali pravidla bezpečné jízdy. "Kodex najdou na našem webu, pokladnách nebo u nástupních stanic lanových drah," zdůraznil Sučik.

U pátečního neštěstí zasahovali členové horské služby. Úraz se stal na sjezdovce Lalíky-Strmá. Podle záchranářů zůstal chlapec po srážce nehybně ležet. Svědci mu poskytli laickou resuscitaci a přivolali pomoc. V oživování následně pokračovali i záchranáři. Sněžným skútrem současně přivezli k dítěti i lékařskou posádku. Vrtulník chlapce v kritickém stavu převezl do nemocnice, kde později zemřel.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.