Moderní bydlení

Zemřel člen skupiny One Direction. Liam Payne (†31) spadl z hotelového balkónu

[chooze:gallery;value:37740]

​​​Tragédie se stala ve středu po 17. hodině (po 22. našeho času) v hotelu CasaSur Palermo v Buenos Aires. Jednatřicetiletý Liam Payne vypadl z balkónu svého pokoje ve třetím patře a na místě zemřel, uvedl na základě svědectví lidí z hotelu web TMZ.

Tělo leželo ve vnitrobloku hotelu mezi stolky a židlemi poblíž bazénu. Policisté nad ním nechali postavit stan a zjišťují okolnosti úmrtí zpěváka a skladatele, jehož raketová kariéra odstartovala díky britské verzi soutěže X Factor. Zatím není jasné, jestli Payne spáchal sebevraždu, nebo šlo o nešťastnou náhodu.

​Podle TMZ zpěvák chvíli před svou smrtí ztropil výtržnost v hotelové hale, vzteky rozbil svůj notebook a museli ho odvést do pokoje. K incidentu s agresivním mužem, který mohl být pod vlivem alkoholu či drog, byli přivoláni policisté. Když dorazili na místo, uslyšeli z nádvoří hotelu hlasité spadnutí.

[chooze:article;value:519544]

​Payne dříve přiznal potíže s alkoholem a léky na předpis i to, že závislost ho přivedla k myšlenkám na sebevraždu. V rozhovoru z loňského roku však tvrdil, že abstinuje a už je měsíce "čistý" a cítí se ve skvělé formě, napsal časopis Variety.

Payneova zářná kariéra odstartovala soutěží X Factor. Jako 14letý ještě neuspěl, na radu porotce to zkusil o dva roky později. Sklidil velké ovace, ale nevyhrál. Oním porotcem byl hudební producent Simon Cowell, který ho během soutěže dal dohromady s dalšími čtyřmi zpěváky a vytvořil jednu z nejvýznamnějších skupin v moderní historii: One Direction.

Po celém světě prodali na 70 milionů nosičů a stali se jednou z nejprodávanějších chlapeckých kapel vůbec. Absolvovali několik turné a získali mnoho ocenění včetně BRIT Awards. V roce 2016 se kapela rozpadla a Payne se vydal na úspěšnou sólovou dráhu, hned jeho první singl dosáhl třetího místa v britské hitparádě a do první desítky se dostal i ve Spojených státech.

[chooze:article;value:577473]

​V Argentině se byl Liam Payne podívat na turné svého kamaráda a někdejšího kolegy z One Direction irského zpěváka Nialla Horana.

Payne žil se zpěvačkou Cheryl Coleovou, s níž má syna. Po rozchodu se spekulovalo o jeho vztahu se supermodelkou Naomi Campbellovou. Se snoubenkou Mayou Henryovou se rozešel v roce 2022 po tříletém vztahu. Ta ho spolu s dalšími obvinila z mírně řečeno nepříliš galantního chování k ženám. A den před jeho smrtí proti němu podle BBC podnikla právní kroky, neboť ji údajně opakovaně kontaktoval.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.