Zemřel drsňák z filmu Predátor. Carlu Weathersovi bylo 76 let

S tragickou zprávou přišla v pátek rodina amerického herce Carla Weatherse. Legenda akčních filmů zemřela ve čtvrtek ve věku 76 let. "Jsme hluboce zarmouceni povinností oznámit odchod našeho milovaného bratra, otce, dědečka, manžela a přítele Carla Weatherse," uvedla podle portálu Deadline hercova rodina.

Podle rodiny zemřel Weathers poklidně ve spánku. Za svou kariéru ztvárnil desítky rolí ve filmech a seriálech. V 80. letech byl jedním z nejslavnějších herců akčních filmů.

[chooze:article;value:539683]

Jeho nejvýraznější rolí byl boxerský šampion Apollo Creed z filmové série o Rockym. V prvních čtyřech filmech ztvárnil Rockyho hlavního rivala a později jeho trenéra. Naposledy se objevil ve filmu Rocky IV, kde jeho postava zemřela při zápase s ruským boxerem Ivanem Dragem.

Zazářil také v akčním hororu Predátor po boku hvězd jako Arnold Schwarzenegger nebo Jesse Ventura. Na základě úspěchu filmu se později Weathers pokusil kandidovat na politickou funkci, přičemž sázel na svou image "černocha z Predátora," připomněl portál Variety.

Hrát Weathers nepřestal ani v pokročilém věku. Objevil se mimo jiné v devíti epizodách oceňovaného seriálu ze světa Hvězdných válek Mandalorian. Za svůj výkon v tomto seriálu byl dokonce nominován na prestižní cenu Emmy.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.