Zemřel filmový drsňák. Proslul nezapomenutelnou rolí v Rockym

[chooze:gallery;value:33597]

​Filmový svět utrpěl velkou ztrátu. Burt Young, americký herec italského původu, zemřel ve věku 83 let. Deníku The New York Times tuto zprávu potvrdila jeho dcera Anne Morea Steingieserová. 

Vyrůstal v dělnické čtvrti a v mládí vystřídal různé příležitostné práce. V námořní pěchotě začal boxovat, a krátce se dokonce věnoval profesionální kariéře boxera. V 60. letech se dostal ke studiu herectví, o kterém zjistil, že ho naplňuje. Na začátku 70. let se dočkal svých prvních malých rolí.

[chooze:article;value:523864]

​Na výsluní ho dostal až hvězdný snímek Rocky, kde si zahrál švagra hlavní postavy ztvárněné Sylvesterem Stallonem. Za tuto vedlejší roli byl dokonce nominovaný na Oscara. V příštích letech se na filmové plátno vrátil ve všech pokračováních Rockyho. 

Za svou dlouhou kariéru se objevil ve více než 160 filmech a seriálech, mezi které patří například Tenkrát v Americe, Poslední útěk do Brooklynu, Hoši z Beverly Hills nebo Neporazitelný. Často hrál mafiány, detektivy nebo dělníky. 

Na instagramu na něj zavzpomínal i sám Sylvester Stallone, který měl s Youngem velmi dobrý vztah. "Mému drahému příteli Burtovi Youngovi. Byl jsi neuvěřitelný člověk a umělec. Mně i celému světu budeš velmi chybět. Odpočívej v pokoji," napsal a sdílel jejich společnou fotku z legendárního Rockyho. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.