Zemřel herec Alan Arkin. Oscara získal už za svou první velkou roli

[chooze:gallery;value:32292]

Se smutnou zprávou přišla rodina oscarového herce Alana Arkina. Uznávaný hollywoodský umělec ve čtvrtek zemřel ve věku 89 let ve svém sídle v Carlsbadu v Kalifornii. Příčinu smrti herce rodina nezveřejnila.

Arkin strávil v divadle i ve filmu celý svůj profesní život. "Náš otec byl jedinečně talentovaným živlem, jako umělec i jako člověk. Milující manžel, otec, dědeček a pradědeček. Milovali jsme ho a bude nám chybět," uvedli podle portálu Variety Arkinovi synové Adam, Matthew a Anthony.

[chooze:article;value:511119]

Arkin se zapsal do myslí diváků zejména svou rolí ve filmu Malá Miss Sunshine. Zahrál si také slavného inspektora Clouseaua ve stejnojmenném filmu nebo hlavní postavu Johna Yossariana v adaptaci proslulého románu Hlava 22. Rolí v seriálech i filmech za svou dlouhou kariéru však ztvárnil desítky.

O jeho talentu svědčí i skutečnost, že v roce 1966 získal svého vůbec prvního Oscara a jako jeden z mála herců jej obdržel už za svoji první hlavní roli v komedii Rusové přicházejí. Nominaci na další Oscary si zasloužil i rolemi ve filmech Argo a Srdce je osamělý lovec.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.