Zemřel herec Milan Duchek. Hvězda Vrchní, prchni!, Počátků a Pěstí ve tmě

[chooze:gallery;value:33821]

Smutnou zprávu potvrdil TN.cz herec Ladislav Ondřej. "Je to pravda. Milan Duchek byl můj dlouholetý kamarád, kolega z divadla a z představení. Více než 11 let jsme spolu jezdili různá představení. Pro mě byl dobrým kamarádem. Byl to hodný člověk," posteskl si Ondřej.

Milan Duchek zemřel ve čtvrtek 2. listopadu. "On měl vážnou nemoc, opravdu vážnou. A vlastně ji měl dva roky a léčil se s ní," řekla TN.cz herečka Michaela Dolinová.

[chooze:article;value:509375]

Herce zastihla smutná zpráva během představení. "My jsme zrovna hráli komedii Trapas nepřežiju! s kolegou Láďou Ondřejem, když jsem dostala zprávu. Tak jsme to představení, ve kterém Milan taky kdysi dřív hrával, mu věnovali na dálku. Že to hrajeme pro něj," vysvětlila Dolinová.

Přestože byl Duchek herec malých rolí, objevil se v řadě velkých filmů. Šlo například o oblíbený snímek Vrchní, prchni! (1980) nebo Pěsti ve tmě (1986). Fanoušci si jej navíc mohou pamatovat z řady televizních seriálů, zazářil například i v epizodě seriálu TV Nova Doktoři z Počátků.

Duchek se narodil v Berouně a po studiu na konzervatoři v Praze započal svou hereckou kariéru v Krajském divadle v Příbrami. Od poloviny 80. letech pak hostoval v řadě divadel. Intenzivně se věnoval také představením pro děti.

Takto na nešťastnou událost reagovali kolegové Ladislav Ondřej a Michaela Dolinová:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.