Zemřel herec z Ulice a Chlapců a chlapů. Známému Severočechovi bylo 60 let

[chooze:gallery;value:32116]

​Moderátor, redaktor, tiskový mluvčí a také skvělý herec. To vše byl Dušan Matouš, který zemřel ve věku 60 let. Naposledy vydechl minulý týden, smutnou zprávu ale mostecký magistrát a jeho kolegové z divadla oznámili až nyní.

"Odešla velká osobnost. Miloval divadlo, motosport a hudbu. Vládl slovem i písmem," napsalo na facebooku vedení Statutárního města Most, pro které Matouš připravoval zprávy i reportáže. Stál mimo jiné u zrodu Radia Most. 

​Zpráva o jeho úmrtí zasáhla i severočeské divadelní sbory, ve kterých Matouš působil. Dlouho roky spolupracoval s Městským divadlem Most a od roku 2017 vystupoval na prknech Docela velkého divadla v Litvínově, které mu na facebooku také vzdalo hold.

[chooze:article;value:507960]

"Na naší scéně vytvořil několik krásných rolí a mladým hercům pomáhal s jevištní řečí. Chybíš nám, Dušane, a jsme rádi, že máme už navždycky uchovaný Tvůj hlas v představeních Betlémská hvězda a Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Pozdravuj v hereckém nebi," vzkázali mu kolegové z divadla. 

Hercem už od útlého dětství

Svou první roli si Dušan Matouš zahrál už jako malé dítě. V pěti letech se objevil ve filmu Vojtěcha Jasného Všichni dobří rodáci. Diváci jej mohou znát i z celé řady seriálů, kde ztvárnil menší role. Jedná se například o Chlapce a chlapy, Modrý kód, Krejzovy, Slunečnou nebo oblíbenou Ulici z produkce TV Nova. 

Jeho kariéra zahrnovala i moderátorskou činnost, kdy uváděl plesy, módní přehlídky a různé soutěže. Blízký vztah měl také k hudbě – kromě účinkování v muzikálech se realizoval v kapele Dlouhej flám jako zpěvák a kytarista. 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.