Zemřel herec ze seriálu Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti. Bylo mu 78 let

Richard Belzer zemřel podle manažera v neděli ráno poklidně ve svém domě ve Francii. Příčinu jeho úmrtí však neobjasnil, píše portál CNN. Známému herci bylo 78 let.

Podle spisovatele Billa Schefta, který byl Belzerových blízkým přítelem, byl herec nemocný. "Trápila ho celá řada zdravotních problémů," citoval portál Mirror Schefta. Už v roce 1984 Richard bojoval s rakovinou, nemoc se mu podařilo tehdy porazit.

[chooze:article;value:463930]

Belzer odstartoval svou kariéru jako stand-up komik. Vystupoval v různých klubech v New Yorku. Do povědomí fanoušků se však zapsal především jako herec.

V roce 1983 se objevil ve filmu Zjizvená tvář. Popularitu mu ale přinesla především role detektiva Johna Munche v seriálech Zločin v ulicích a později v Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti, kde se objevil ve 326 epizodách. Dohromady hrál detektiva Munche 23 let. Zahrál si také v seriálu Akta X.

Svou hereckou kariéru oficiálně ukončil v roce 2016. Ve svém posledním snímku Hořký život komika, který natočil s oblíbeným Robertem De Nirem, si zahrál dokonce sám sebe.

[chooze:gallery;value:30472]

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.