Zemřel herec ze světoznámého seriálu. Osudnou se mu stala rakovina žlučovodu

Ve věku 74 let zemřel uznávaný britský herec Ian Gelder. O život přišel v pondělí po bitvě s rakovinou žlučovodu. Zákeřnou nemoc mu lékaři diagnostikovali před pěti měsíci, píše portál BBC.

Smutnou zprávu oznámil Gelderův manžel Ben Daniels na svém instagramu. "S velkým zármutkem a těžkým srdcem, zlomeným na milion kousků, musím oznámit odchod svého manžela a životního partnera Iana Geldera," napsal zdrcený Daniels.

[chooze:article;value:554105]

"Byl tou nejpřívětivější a nejštědřejší lidskou bytostí, kterou jsem kdy potkal. Se svou strašlivou nemocí se rval statečně a bez sebelítosti. Byl nenahraditelný a bude nám všem chybět," dodal Daniels.

Gelder proslul zejména svou rolí v ikonickém seriálu Hra o trůny, ve kterém hrál člena šlechtické rodiny Lannisterů Kevana. Jakožto mladší bratr jednoho z hlavních záporáků Tywina Lannistera se objevil v celkem dvanácti epizodách.

Kromě své nejslavnější role se také objevil ve sci-fi seriálu Doktor Who jako mimozemšťan Zellin, který se pokoušel ošálit hlavní hrdinku seriálu. Zahlédnout jej mohli diváci i v detektivce Hercule Poirot, kde v jedné epizodě hrál postavu Victora Astwella.

Zemřel kapitán z filmu Titanic. Herci Bernardu Hillovi bylo 79 let:

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.