Zemřel hrdina z filmu X-Men. Podlehl rakovině slepého střeva

[chooze:gallery;value:34406]

​Publicistka Jennifer Allenová sdělila agentuře Associated Press, že Canto zemřel na rakovinu slepého střeva. Svou diagnózu se snažil před veřejností utajit.

"Adan měl hloubku ducha, kterou málokdo skutečně znal. Ti, kteří ho zahlédli, se navždy změnili," napsala Allenová v prohlášení. "Mnoha lidem bude velmi chybět."

[chooze:article;value:535953]

Canto se narodil v Ciudad Acuña v mexickém státě Coahuila a vyrůstal v Texasu. Svou kariéru zahájil v 16 letech, kdy odešel z domova do Mexico City, kde se živil jako zpěvák a skladatel. Poté se začal věnovat herectví a v roce 2009 debutoval v mexickém seriálu Estado de gracia.

Jeho americký debut přišel později, v roce 2013 v dramatickém seriálu Kevina Williamsona na stanici Fox Stoupenci zla, kde hrál i Kevin Bacon. V roce 2014 režíroval také svůj první krátký film a v roce 2020 další, šlo o provokativní western s Theem Rossim v hlavní roli.

Canto v době své smrti ztvárňoval hlavní postavu Armanda Moralese v seriálu Uklízečka, který právě natáčí svou třetí sezónu. Kvůli nemoci se nemohl podílet na natáčení, ale doufal, že se k němu později vrátí.

O poctu zesnulému herci se na instagramu podělil i Kiefer Sutherland, který hrál po boku Canta v seriálu Prezident v pořadí. 

[chooze:article;value:536431]

​"Zdá se, že v poslední době musím psát příliš mnoho příspěvků, jako je tento, ale ztráta Adana Canta mi zlomila srdce. Měl tak úžasný duch," napsal Sutherland v popisku k jejich společné fotografii z natáčení. "Jeho touha dělat věci dobře, být skvělý a pak to dělat ještě lépe, ta byla opravdu působivá a bude nám velmi chybět. Zlomené srdce mám i pro jeho manželku Steph a jeho dvě malé děti. Adane, ať odpočíváš v pokoji."

Nechal po sobě manželku Stephanii Ann Cantovou a dvě děti, tříletého Romana Aldera a osmnáctiměsíční Evu Josephine. "Můj poklade Adane, brzy se uvidíme," napsala jeho manželka na svém účtu na instagramu.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.