Zemřel Josef Laufer (†84). Poslední roky strávil v umělém spánku

[chooze:gallery;value:35622]

Smutnou zprávu oznámila dcera populárního herce a zpěváka Josefa Laufera. "Včera večer zemřel po dlouhé nemoci můj táta, Josef Laufer," napsala TN.cz Ester Lauferová. Lauferovi bylo 84 let.

Poslední roky svého života strávil Lafuer v umělém spánku. Po komplikaci způsobené při operaci srdeční chlopně v březnu 2020 se mu zastavilo srdce a skončil tak v kómatu. Po čtyřech měsících se částečně probudil a rodina věřila, že se z umělého spánku nakonec probere, k tomu ale bohužel už nedošlo.

[chooze:article;value:551031]

Laufer se narodil ve Francii, kam před nacisty uprchl jeho otec Maxmilián, původem slovenský Žid. Do Československa se poprvé podíval až když mu bylo osm let. S divadlem a hudbou začal už v mládí, což nakonec vedlo k jeho úspěšné herecké a pěvecké kariéře.

Jeho největším hitem byla ikonická píseň Sbohem lásko, já jedu dál. Působil také v kapele Golem, kterou sám založil. Často také vystupoval v řadě divadelních muzikálů.

Za svou hereckou kariéru se objevil i v řadě zbožňovaných filmů. Zazářil například v dětské komedii Páni kluci nebo ve filmových muzikálech Starci na chmelu či Noc na Karlštejně. Jeho snad nejznámější rolí je však milionář Kohn v sérii komedií Zdeňka Trošky Kameňák.

Laufer strávil 53 let s kostýmní výtvarnicí Irenu Greifovou, se kterou měl jedinou dceru Ester. Irena zemřela v roce 2022, kdy byl Laufer už dva roky v kómatu. O tom, že je vdovcem, se tak nikdy nedozvěděl.

Lauferova dcera popsala, jak s otcem oslavili jeho narozeniny v nemocnici (2022):

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.