Zemřel král teleshoppingu Horst Fuchs. Smrt vyšla najevo po čtyřech měsících

Oznámení o úmrtí legendárního německého moderátora publikovala rodina Horsta Fuchse na web Benu, kam letos v prosinci umístila digitální kondolenční knihu. "24.04.1946 – 11.07.2023. S láskou a vděčností, truchlící rodina," píše se na stránce. Přestože v rakouské Vídni zemřel už v létě, světová média smutnou zprávu nijak nezaznamenala. 

Pro německé i české diváky se Horst Fuchs proslavil jako moderátor teleshoppingu. Statisíce lidí s ním dodnes má spojená televizní vysílání soukromých stanic brzy ráno, kdy jeho reklamní bloky vyplňovali další program. Svým plamenným a živým jazykem jako by dokázal prodat všechno od čistících prostředků na kapotu auta, přes vysavače až po nepotřebné vybavení kuchyně. Pro spoty v Česku jeho energické vystupování nadaboval herec Zdeněk Junák. 

[chooze:article;value:532438]

To je neuvěřitelné, Horste! 

Moderátor, kterého diváci v devadesátých letech a na začátku milénia dokázali snadno rozpoznat díky holé hlavě a mnoha zlatým prstenům a náušnicím, se v posledních letech stáhl z veřejného života a médiím neposkytoval žádné rozhovory. Na počátku kariéry prodával auta, díky čemuž se dostal do televize. Jeho originální reklama plná často až absurdních názorných ukázek ho proslavila hlavně v německy mluvících zemích.

"Vstávali jsme s vámi brzy ráno, abyste nám svými reklamami vykouzlili úsměv na tváři. Nikdy nezapomeneme...," napsal do kondolenční knihy jeden z truchlících. Po nástupu internetu teleshopping přestal natáčet, i dál ale pracoval v reklamních společnostech. Napsal také knihu receptů Zu Gast bei Horst Fuchs – Eine kulinarische Reise

Po krátké nemoci zemřel herec Andre Braugher, známý ze seriálů Zločin v ulicích a Brooklyn 99: 

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.