Zemřel kytarista známé kapely. Robbiemu Robertsonovi bylo 80 let

[chooze:gallery;value:32773]

​Hudebník zemřel ve středu v Los Angeles po dlouhé nemoci, píše časopis Variety. "Robbie byl v době své smrti obklopen svou rodinou," sdělil Robertsonův manažer Jared Levine.

Manažer navíc poznamenal, že Robertson nedávno dokončil svůj poslední projekt. Tím byla hudba pro film Zabijáci rozkvetlého měsíce, který režíroval Martin Scorsese. S ním Robertson často spolupracoval.

[chooze:article;value:516815]

Rodina následně poprosila fanoušky, aby místo květin raději poslali peníze na kulturní centrum pro kanadské domorodé obyvatele, informoval portál Mirror.

Robertson se narodil v kanadském Torontu v roce 1943 jako jedináček a nikdy se sourozenců nedočkal. Právě minulý měsíc oslavil své 80. narozeniny. Byl kytaristou kapely The Band. Ta doprovázela například Boba Dylana při jeho turné v letech 1965 a 1966.

Skupina vydala řadu uznávaných alb. Mezi ně patří třeba Music From The Big Pink či The Band. Jejich poslední koncert v roce 1976 natočil Martin Scorsese jako dokument, který nese název Poslední valčík. Už bez Robertsona se pak kapela znovu sešla na řadě turné v průběhu 80. a 90. let, uvedla BBC. Už však nebyla tak úspěšná.

Kontakt a celý článek naleznete na serveru (http://domovstesti.blog.cz/) zde.